All

De nyeste trends til indretning af kontorlokaler i 2023

Vores måde at arbejde på er i de seneste år blevet udfordret og ændret ganske markant, efter at corona-pandemien ramte Danmark og resten af verden. Mange virksomheder blev nødt til at gentænke deres arbejdsplads og finde nye løsninger, som kunne gøre det muligt at komme igennem pandemien med alt det hjemmearbejde, den medførte. Dette har også haft en stor betydning for de nyeste trends til indretning af kontorlokaler i 2023, som vi kigger nærmere på i dette indlæg.

Hybrid arbejdsplads – en moderne løsning

Under de mange nedlukninger gennem pandemien fik mange virksomheder og medarbejdere øjnene op for de fordele, der er forbundet med hjemmearbejde. Den større fleksibilitet, en bedre balance mellem arbejde og privatliv samt en mulighed for at spare penge for virksomhederne kan gavne både virksomhederne og deres ansatte.

Derfor benytter flere virksomheder sig i dag af en model med en hybrid arbejdsplads, hvor hjemmearbejde kombineres med dage på kontoret. Det betyder, at de ansatte har en frihed til selv at tilrettelægge, hvornår de vil arbejde på kontoret, og hvilke dage de vil sidde på hjemmekontoret. Det betyder også, at de ansatte sætter større krav til at få noget ud af deres dage på kontoret, fordi de gerne skal have noget ud af det, som de ikke ville kunne finde derhjemme.

En hybrid arbejdsplads sætter derfor større fokus på store og åbne erhvervslokaler, hvor der er god mulighed for at de ansatte kan koordinere og kommunikere med hinanden. Det fysiske kontor bliver her anset som stedet, der skal facilitere menneskelig kontakt og interaktion, hvilket hjemmekontoret ikke kan levere. Det giver samtidig mulighed for at nedskalere og have kontorlokaler med færre kvadratmeter, da der vil være færre medarbejdere på kontoret på samme tid.

Bæredygtige erhvervslokaler

Bæredygtighed er et fokus for enhver moderne virksomhed, og det bliver i stigende grad også tænkt ind i virksomheders erhvervslokaler. Et moderne og bæredygtigt kontorlokale reducerer virksomhedens negative påvirkning på miljøet og sætter samtidig fokus på medarbejdernes fysiske og psykiske sundhed og trivsel.

Der er et hav af tiltag, som kan gøre kontorlokaler mere bæredygtige, og der tænkes hele tiden i nye og kreative løsninger. Det mest åbenlyse er selvfølgelig at investere i grønne og energieffektive elektriske apparater til kontorlokalerne såsom printere, computere og belysning.Erhvervslokalernes bæredygtighed kan også fremmes ved at sætte større fokus på at købe brugte møbler og inventar, reducere brugen af engangsplastik f.eks. i kantinen, og ved at reducere brugen af papir. Derudover kan der investeres i bæredygtige initiativer såsom solceller, bedre lysindfald og mulighed for fitness, meditation, yoga eller andre sundhedsinitiativer, som fremmer medarbejdernes trivsel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *