All

Færre ledige kontorlokaler I de sidste 3 kvartaler

Der er sket et fald i antallet af ledige kontorlokaler i Danmark over de seneste 2 kvartaler, og ledigheden blandt kontorlokalerne var i starten af april fortsat for nedadgående, oplyser byensejendom.dk.

I begyndelsen af april måned lå ledigheden for kontorkvadratmetre således på 8,4 procent, hvilket er 1 procentpoint mindre end sidste år på samme tid. Tallene angiver samtidigt et fald på 0,4 procentpoint i forhold til begyndelsen af 2016, lyder det ifølge byensejendom.dk.

Stigende beskæftigelse medfører færre tomme kontorlokaler

Ved starten af dette års 2. kvartal var der samlet set 2.005.000 kvm ledige kontorlokaler i hele landet – det er 221.700 færre ledige kontor-kvadrdatmetre end sidste år på samme tidspunkt.

At tiltagende flere kontorlokaler nu er optaget skyldes, ifølge byensejendom.dk, at der p.t. er en stigende beskæftigelse, samtidigt med at der bygges færre nye bygninger. Mads Lindegaard, senioranalytiker hos Dansk Ejendomsmæglerforening, udtaler, ifølge byensejendom.dk, at der på markedet er tegn på en bedre balance i forhold til udbud og efterspørgsel. Stadig er der dog markant flere ledige kontorlokaler, end det var tilfældet før finanskrisen. Mads Lindegaard udtaler således, at der forsat er langt ned til den tilstand, der var i 00’erne.

Den 1. april 2006, var der således kun en milliion ledige kvadratmetre kontorlokaler i hele Danmark, hvilket svarer til 4,7 procent af det samlede antal kontorlokaler. I dag, 10 år senere, er der lidt over dobbelt så mange ledige kvadratmetre.

Ledige kontorlokaler er faldet i 4 ud af 5 regioner

Faldet i antallet af ledige kontorlokaler er ikke et hovedstadsfænomen, men foregår i stort set hele landet: 4 ud af landets 5 regioner kan melde om færre ledige kontorkvadratmetre, skriver byensejendom.dk. Det største fald i ledige kontorlokaler, er faktisk uden for hovedstaden – nærmere betegnet i Region Syddanmark, hvor der ses et fald på hele 2 procentpoint. Region Midtjylland følger efter med et fald på 1,5 procentpoint og herefter følger Region Sjælland med et fald på 0,7 procentpoint og Region Hovedstaden, der melder om 0,5 procentpoint færre ledige kontorkvadratmetre. Den eneste region, der ikke har oplevet et fald, er Region Nordjylland. Her har man modsat set en marginal stigning på 0,1 procentpoint.

Tendensen ser ud til at fortsætte

Mads Lindegaard udtaler, ifølge byensejendom, at der er udsigt til en fortsat stigende beskæftigelse, og at byggeaktiviteten også forventes at forblive lav i den kommende tid. Derfor forventer han også, at tendensen i forhold til antallet af ledige kontorlokaler vil fortsætte noget tid endnu.

Læs mere her:

Læs artiklen fra byensejendom her.

Har du nogle ledige kontorlokaler der skal udlejes? Eller er du selv på udkig efter ledige kontorlokaler? Så klik dig herind.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *