All

Filmbyen i Aarhus udvides med 4.400 kvm kontorlokaler

Aarhus Kommune har planer om at udvide den populære Aarhus Filmby for hele 70 millioner kr. Filmbyen er nemlig så eftertragtet, at mange virksomheder står på venteliste til kontorlokaler i området, skriver Byensejendom.dk.

På nuværende tidspunkt dækker Aarhus Filmby et samlet areal på 12.000 kvm, og det er især kreative virksomheder, der er interesserede i at få lokaler her, skriver byensejendom.dk.

Venteliste til de nye kontorlokaler

Ifølge Byensejendom.dk er det især kreative virksomheder, særligt inden for filmbranchen samt den grafiske og digitale industri, der er ivrige for at få kontorlokaler i filmbyen. Og der er da også allerede oprettet en venteliste, hvor virksomheder kan skrive sig op til de eftertragtede kontorlokaler.

”Vi har på forhånd en venteliste til det nye byggeri. Og sammen med en intern omrokering vil de 4.400 kvm være fyldt op fra starten med lejere inden for den digitale, visuelle industri,” udtaler chef for Filmby Aarhus, Carsten Holst, ifølge Byensejendom.dk.

Jyllands centrum for film og medier

Og der er god grund til at den aarhusianske filmby, der har til huse i byens gamle kraftværk, er så populært blandt folk de kreative firmaer. Allerede i dag rummer den nemlig hele 80 medievirksomheder, filmstudier, uddannelser, medieorganisationer- og projekter, der alle har kontorlokaler side om side med hinanden, fremgår det af filmbyens egen hjemmeside. Og det kan naturligvis ikke undgå at skabe et inspirerende miljø med masser af relevante netværksmuligheder. Derfor kalder Filmby Aarhus da også sig selv for Jyllands centrum for film- og medieproduktion.

4.400 kvm nye kontorlokaler forventes klar i 2018

Der er endnu ikke udarbejdet et arkitektonisk produkt, da projektet først kan komme i udbud, når både lokalplan og bevilling er endeligt accepteret af det lokale byråd. Men det står dog allerede klart, at det nye byggeri skal ligge på områdets nuværende parkeringsplads, og der lægges vægt på at kreere et sammenhængende område – for eksempel via et gårdmiljø eller en fælles digital facade. Herudover arbejdes der p.t. med lokalplanen med henblik på at skabe et dynamisk og harmonisk udtryk i lokalområdet, der passer godt til de eksisterende bygninger.

Aarhus Filmby oplyser via deres hjemmeside, at det er planen, at byggeriet indledes i midten af 2017. Og den endeligt udbyggede filmby forventes at stå færdig i slutningen af 2018. Der er dermed, hvis alt går vel, kun få år til, at der etableres hele 4.400.000 kvm ekstra kontorlokaler derude, så den massive efterspørgsmel kan imødegås.

Læs mere her:

Læs artiklen fra byensejendom.dk.

Leder du efter kontorlokaler i Aarhus? Find dem her hos Lokalebasen.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *