All

Ny analyse: Lejere vil have moderne løsninger

Kræsen for detaljen, rene linjer og masser lys indfald. Det kunne være nogle af de eksempler, som virksomheds ejere har øverst på deres ønskeliste, når de går på jagt efter lejelokaler, som skal huse firmaet og dets medarbejdere. Ifølge en ny rapport, udarbejdet af Nybolig Erhverv i samarbejde med det store, engelske ejendomsmæglerfirma, Savills, er moderne faciliteter meget vigtigt for lejerne, når de skal vælge kontor rundt om i landet.

Og det er da heller ikke en hel dum idé at prioritere netop dette punkt. Faciliteter som god luftventilation, lyse lokaler og små løsninger, hvor det virkelig er tænkt over detaljen, bidrager alt sammen til et bedre arbejdsmiljø. Og det er enormt vigtigt at sikre sig som virksomhedsejer, da det ofte er medarbejdernes indsats i hverdagen, som skaber de gode, overordnede resultater. Det er altså vigtigt at sikre sig, at medarbejderne har de bedst mulige forudsætninger for at skabe de resultater, man ønsker. Mørke, dunkle og indelukkede kontorer har nemlig den modsatte virkning på medarbejdernes motivation og, i sidste ende, arbejdsindsats.

En del af virksomhedens brand

Foruden at bidrage til et arbejdsmiljø af høj kvalitet, bør moderne faciliteter tænkes ind som en del af virksomhedens branding. Lige såvel som et præsentabel og sympatisk ansigt udad til og en overskuelig og opdateret hjemmeside, er kontorlokalerne en del af firmaets image eller person, om man vil. Moderne lokaler signalerer nemlig overskud og seriøsitet. Og det er vigtige budskaber for nuværende og potentielle klienter eller kunder.

Men disse lokaler hænger desværre ikke på træerne. Rapporten konkluderer nemlig også, at selvom der er en høj efterspørgsel på netop disse erhvervslokaler, er der ikke et ret stort udbud. Det har man tilsyneladende fundet en løsning på i Odense, hvor en række større virksomheder, ifølge rapporten, har taget skovlen i egen hånd og opført en række kontordomiciler. Det har de gjort, fordi markedet ikke kunne imødekomme deres ønsker om nybyggede og moderne kontorer.

Ældre bygninger har store fordele

Det er selvfølgelig ikke alle virksomheder, der har de økonomiske midler til at bygge selv. En pointe der understreges af, at de firmaer, som vælger at leje frem for at eje, ofte er små og ny op startede virksomheder.

Man bør altså ikke helt affeje de ældre kontorlokaler, da de også har en række fordele, som nybyggeri ikke nødvendigvis kan imødekomme. Foruden en ofte lavere leje end ved topmoderne kontorer har man også mulighed for at sætte sit eget personlige præg på kontoret, hvis man vælger og leje sig ind i ældre ejendomme.

Med den rette indretning kan man nemlig skabe et enormt personligt rum, som vil gøre positivt indtryk på både medarbejdere, nuværende og potentielle kunder.  Og så har de ældre bygninger en anden sjæl og charme end nybyggeri.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *