All

Østerbro kontorhus med landbrug

Over 100 ton landbrugsjord anrettet i lange snorlige højbede, et drivhus, fire bistader, en kompostbeholder samt et hønsehus – det hele placeret i  tredje sals højde på taget af et kontorhus  i Æbeløgade på Østerbro …

ØsterGro er navnet på det ny taglandbrug, som har 17 medlemmer alle bosat i lokalområdet, der hver betaler 3.000 kr. om året for at få del i den ugentlige høst.

Bier og høns på taget

“Vi byboere er  stadig så utrolig langt fra at forstå, hvorledes næringsstofferne cirkulerer, hvordan køkken- og haveaffald bliver til hønsefoder og muld, og hvorfor bierne er så vigtige for os.

Det er grunden til, at vi har ønsket at skabe en platform, der kan informere om alle disse natursammenhænge, så fremfor alt byens børn og unge kan forstå, hvad det kræver at producere økologiske fødevarer,” siger et af city-landbrugets initiativtagere, Livia Urban Swart Haaland.

Kontorejendommen i Æbeløgade på ydre Østerbro husede tidligere Københavns bilauktionshus.

Inspireret af et lignende projekt i New York begyndte ØsterGro-iværksætterne i efteråret 2013 at søge efter en egnet bygning, og foreløbig har de opnået en kontrakt med Nelleman Holding for de næste to år,  hvor de kan benytte taget gratis.

Læs meget mere om kontorhuset på Østerbro med høns på taget
Din genvej til aktuelt ledige kontorlokaler i København Ø.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *