All

De fysiske rammer på jobbet betyder noget for din performance

En god arbejdsplads med et godt indeklima og muligheder for aktivitet fremmer produktiviteten. Det er efterhånden bevist utallige gange. Men hvad er det, der skal til for, at man får det bedre rent fysisk på en arbejdsplads? For det første har indeklimaet en stor effekt på din evne til at performer koncentreret længere tid ad gangen. Og er der ikke gode forhold, kan det naturligvis påvirke dig i negativ forstand.

Er du på en arbejdsplads, hvor der er ulideligt varmt om sommeren, kan det være svært at bevare koncentrationen i ret lang tid. Du mister fokus, og du skal konstant drikke vand for at holde dig hydreret. Det er virkelig uhensigtsmæssigt at have det for varmt på jobbet. En god inde temperatur er på omkring de 22 grader. Sidder du og sveder i +25 grader på kontoret, får du ikke meget fra hånden. Og er der alt for koldt, vil det sikkert medføre forkølelse på sigt.

Mulighed for motion

At sidde på et kontor i mange timer hver dag fremmer ikke just din koncentrationsevne. Men det gør det, hvis du bevæger dig rigeligt i løbet af dagen. Kroppen har ikke godt af at sidde stille hele dagen. Rejs dig op. Kør bordet op i højden, så det passer med, at dine skuldre stadig kan hvile, samtidig med at du skriver. Hav et vippebræt, der træner koncentrationen.

Det er også i din arbejdsgivers interesse, at du er bedre til at koncentrere dig. Derfor kan det være en god idé at høre, om du kan få nogle redskaber, der hjælper dig. Og så tag hellere gåturen over til din kollega i stedet for at sende en e-mail. Selvom du ikke vil forstyrre unødigt, er det en god måde at få lidt ekstra bevægelse på.

Sørg for at have et justerbart skrivebord og stol

Har du ikke et skrivebord, der kan justeres i højden, er det om at få skaffet et. Det kan være, at din chef rynker på næsen af dig, men du kan blot pointere, at der er undersøgelser, der viser, at det er sundt at arbejde stående frem for at sidde ned hele dagen. Det forstår de fleste, når det kommer dem selv til gode, og du får færre sygedage, fordi du bliver et sundere menneske med en raskere krop.

De fysiske rammer på kontoret har alt at sige for dit generelle helbred. Er luften tung, eller trækker det meget og ofte, kan det medføre sygdom. Og får du ikke bevæget dig rigeligt i løbet af dagen, får du skavanker med ryggen, nakke og skuldrene. Og det koster igen arbejdsgiveren penge. Arbejdspladsens forhold er vigtige for dig, så gør, hvad du kan for at optimere vilkårene for dig selv eller tal med HR-afdelingen om det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *