All

Derfor bør virksomheder leje kontorlokaler

De færreste virksomheder kan se sig fri fra at benytte kontorlokaler til virksomhedens drift. De fleste virksomheder har da også fået øjnene op for vigtigheden af gode kontorlokaler, der fordrer et godt arbejdsmiljø med plads til kreativitet og nytænkning.

Der hersker derfor ikke i samme grad som tidligere tvivl om, hvad gode kontorlokaler er. I stedet har det vist sig, at der er kommet et øget fokus på anskaffelsen af kontorlokaler. Der er nemlig stor forskel på om virksomheder lejer eller ejer deres kontorlokaler. Selvom der ikke er noget entydigt svar på, hvorvidt det er mest fordelagtigt at leje eller leje kontorlokaler, fremhæver flere og flere undersøgelser dog fordelene ved at leje kontorlokaler.

Visioner for fremtiden

Det danske såvel som udenlandske erhvervsliv er i konstant forandring. De seneste mange år er der sket store teknologiske udviklinger, der har medført store forandringer i mange virksomheder. Omstillingsparathed og fleksibilitet er derfor blevet nøgleord i flere og flere moderne virksomheder. Disse nøgleord har dog vist sig ikke alene at gælde, når der sker teknologiske forandringer – også i forbindelse med valg af erhvervslokaler viser flere undersøgelser nemlig, at det er vigtigt, at virksomhederne har mulighed for at være omstillingsparate og fleksible.

Verden er mere globaliseret end nogensinde før og afstandene mellem tid og rum bliver mindre og mindre. Dette stiller også krav til virksomhedernes fysiske placering. Hvor det tidligere var fordelagtigt for mange virksomheder at slå sig ned et bestemt sted, købe erhvervslokaler og bygge forretningen op i nabolaget – gælder der i dag helt andre spilleregler. Virksomheder skal til hver en tid være klar til at hive teltpælene op og flytte kontorlokaler. Det kan være i forbindelse med udvidelse af virksomheden rent størrelsesmæssigt eller geografiske udvidelser.

Lejede kontorlokaler giver mere fleksibilitet

Fremtidsvisionerne for de fleste danske og udenlandske virksomheder er anderledes end tidligere tiders. Det har betydning for, hvorvidt det er mest fordelagtigt at leje eller eje kontor- og erhvervslokaler. Virksomheder med ønsker om at ekspandere både størrelsesmæssigt og geografisk vil have fordel af at leje erhvervslokaler. Det har nemlig vist sig, at lejede erhvervslokaler giver mere fleksibilitet. Lejede kontor- og erhvervslokaler giver netop virksomhederne mulighed for hurtigt at opsige lejemålet og finde et nyt og mere passende lejemål. Modsat ejede kontor- og erhvervslokaler slipper lejerne for at bekymre sig om ejendomsmæglere og boligadvokater såvel som prisændringer på boligmarkedet. Der må således siges at være mere frihed forbundet med at leje erhvervslokaler i forhold til at købe kontorlokaler. I en verden, hvor der sker konstante forandringer i både erhvervslivet og på boligmarkedet, har det vist sig at være fordelagtigt ikke at være bundet til særligt sted over en lang årrække. Forandring fryder – og det må man sige, at lejede kontorlokaler giver rig mulighed for.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *