All

Farverne på dit kontor påvirker medarbejdernes produktivitet

Som kontoransat sidder man ofte stille flere timer ad gangen, og for ikke at køre træt i sit arbejde skal man sørge for at skabe de bedste forudsætninger for at forblive inspireret og produktiv. En af disse forudsætninger indebærer overvejelser i relation til kontorets farvesammensætning, således at man føler sig tilpas i sine omgivelser. Denne opgave kan faktisk være mere omfattende, end man lige skulle tro.

Farvedynamik skaber trivsel

I kontorlokaler er det oftest farverne sort og hvid, der er dominerende, og for visse brancher er dette måske også den mest optimale farvesammensætning, hvis man søger at skabe et formelt og professionelt miljø. Når det er sagt, er det ikke nødvendigvis optimalt, hvis man i stedet vil skabe gode rammer for kreativitet. Her bør farvesammensætningen – modsat de traditionelle sort/hvide nuancer – i stedet bære præg af iøjnefaldende farver, der elegant bryder med stilen, uden at det bliver forstyrrende eller malplaceret – og dette gælder faktisk, uanset om der er tale om kontorlokaler eller andre former for erhvervslokaler.

Når det ovenfor nævnes, at farvedynamik skaber trivsel, er dette grundet i, at de ansatte i kontorlokaler eller andre erhvervslokaler ifølge flere undersøgelser bliver motiveret af farverige omgivelser. Ønsker du et kontor, der fremmer kommunikationen medarbejderne i mellem, kan du med fordel vælge farven blå. I kontorlokaler med blå nuancer signalerer man nemlig kommunikation, og dette er videnskabeligt bevist, da hjernen reagerer positivt og åbent på denne farve – og på et kontor er kommunikationen ofte utrolig vigtig.

Dit kontor er ofte dit andet hjem

For de medarbejdere, der arbejder på kontor til daglig, er dette sted ofte et af de opholdssteder, hvor man opholder sig mest, og derfor skabes der tit en hjemmelig atmosfære. Når man indretter sine erhvervslokaler eller kontorlokaler, er det således vigtigt, at man husker betydningen og den påvirkning, kontorindretning og det dertilhørende farvevalg har.

Farvenuancerne skal helst passe sammen i relation til både vægmaling, interiør samt andre indretningselementer, og kører man den rene stil, vil man også som arbejdsgiver opleve, at medarbejderne bliver mere produktive, og at arbejdsglæden øges – og man skal ikke være arbejdsgiver i mange år, før man ved, at tilfredse medarbejdere er fundamentet for succes. I forbindelse med indretningen af kontoret kan dette således betyde, at man med god samvittighed kan tænke i andre farvenuancer, selv når det omhandler valg af blyanter – så vil man med sikkerhed få både præsentable og imødekommende erhvervslokaler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *