All

Jyderne vil hellere eje, mens sjællænderne vil leje

I en landsdækkende undersøgelse, der er foretaget af EDC Erhverv, viser det sig, at jyderne hellere vil eje, og sjællænderne vil leje, når det kommer til erhvervslejemål. Godt og vel 66% af de adspurgte i undersøgelsen i det vestlige Danmark gav udtryk for, at de bedre kunne se sig i lokaler, de selv ejer. Hvorimod det i det østlige Danmark kun var 33%, der ville eje. Når man taler om leje kontra eje, er det også værd at have in mente, at virksomhederne har en klar strategi for vækst. Er man i startup-fasen, og satser man på at vækste til flere medarbejdere, er det rart med den frihed, der er i at leje noget. Om omvendt. Har man pengene til det, og skal der måske tilføres få ressourcer over de kommende år, er køb et godt valg.

Ofte store virksomheder, der ejer

Det er en klar synergi mellem leje og store virksomheder. Har man kapitalen til at investere i en ejendom, vælger de fleste af en vis kaliber at gøre det. Der er klart en frihed i at eje selv, men der er også mange flere ting at have styr på. Og så er man afhængig af, hvordan det ser ud på boligmarkedet. Kommer der fx en ny finanskrise, kan det betyde et stort værditab, såvel som det kan medføre en stor gevinst på sigt.

Mindre lejer

Ofte er der ikke tale om et decideret valg, når man taler om små virksomheder, der skal vælge mellem leje eller eje. Pengene er der typisk ikke til at tale om at købe noget. Det kan derfor bedre betale sig i dette tilfælde at investere sine penge i produktion og udvikling af virksomheden, således at man en dag får vokseværk og måske hellere vil købe, når der står penge på kontoen til det. Likviditet er afgørende i dette scenarie, hvorfor de fleste små virksomheder vælger at sætte deres underskrift på en lejekontrakt, hvor de kender de faste udgifter.

Sæt tæring efter næring

Uanset om din virksomhed ligger i Jylland, og om du er stor eller lille, bør du under alle omstændigheder sætte tæring efter næring. Det kan ikke nytte noget at sætte dig selv for dyrt, hvis du efter kort tid ikke har råd til at betale huslejen. Det vil naturligvis ikke komme på tale på samme måde i tilfælde af køb, da dit økonomiske grundlag bliver gransket. Men ved leje bør du helt klart se på dit budget sammenholdt med dine vækstplaner. Og skal der om kort tid være plads til flere i lokalerne. Du skal ofte binde dig i mindst to år, hvorfor det ikke giver mening at finde et kontor med plads til to, hvis du om et par måneder regner med at ansætte en håndfuld. Så tænk et par år frem i tiden, når du overvejer at leje lokaler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *