All

Kontorfællesskaber eller eget kontor?

Når man skal vælge kontorlokaler, findes der flere muligheder. Inden du træffer dit endelige valg, er der flere aspekter, du bør overveje. Har din virksomhed brug for sparring og socialt netværk mellem kollegaer og eventuelle samarbejdsvirksomheder? Eller er det mere effektivt, at dine medarbejdere har deres egne kontorer? Alt dette kan du blive klogere på i denne artikel.

Hvad kan kontorfællesskaber?

Kontorfællesskaber kan være en rigtig god idé, hvis din virksomhed er en start-up virksomhed. For det første vil dine medarbejdere have muligheden for sparring og udvikling af netværks fra lignende virksomheder. Dette giver den fordel, at dine medarbejdere får bedre sociale relationer. Netværket er let tilgængeligt, og indsatsen for at skabe gode relationer bliver derfor nemmere – og bedre sociale relationer øger jobtilfredsheden.

En ulempe ved kontorfællesskaber er, at der kan forekomme en del støj. Dette kan påvirke koncentrationsevnen, og dermed betyde en lavere jobtilfredshed. Desuden kan nogle medarbejdere føle sig overvåget eller bange for at forstyrre andre, og dermed holder de sig tilbage.

Hvorfor vælge eget kontor?

Hvis du modsat mener, at din virksomhed arbejder bedst under egne forhold, bør du søge efter eget erhvervslejemål. Huslejen ved dette er ofte lidt billigere end ved kontorfællesskaber, men der er kun dig til at betale denne og andre udgifter.

Med egne kontorlokaler har du den fordel, at du kun skal koncentrere dig om dine medarbejdere og din virksomhed. Der er ikke andre virksomheder, du skal tage højde for. Desuden har du også den fordel, at du helt selv kan bestemme, hvordan lokalerne skal indrettes. På eget kontor er der bedre muligheder for at kunne vækste, da du kan leje lokaler, hvor der er plads til udvidelse.

Egne kontorlokaler kan også give dine medarbejdere ro og mulighed for fordybelse, fordi de kan sidde forholdsvis uforstyrret. Dette vil øge koncentrationsevnen og dermed jobtilfredsheden. Medarbejderne kan dog stadig opnå gode sociale relationer, men hvis ikke der bliver lagt vægt på dette, kan det godt gå hen og blive en smule ensomt.

Flere muligheder…

Ud over kontorfællesskaber og egne kontorer har du også mulighed for at blive en del af et kontorhotel eller coworking. Selvom disse minder meget om hinanden, er der alligevel forskelligheder.

Et kontorhotel ejes af en professionel aktør, der tager sig af de praktiske gøremål og derved stiller forskellige services til rådighed. Det kan eksempelvis være fuld møblering af lokaler, rengøring, reception, printerrum, kantine, mødelokale og så videre. Du kan spare penge på disse services sammenlignet med egne kontorer. Din virksomhed har, ligesom ved kontorfællesskaber, gode muligheder for sparring og networking med andre.

Ved coworking bliver du en del af et ’kontorlandskab’, hvor du kan komme og gå, som det passer dig. Coworking er en moderne form for kontorfællesskaber, og er ideel til mindre nystartede virksomheder, der ikke kræver et højt serviceniveau, men blot et sted at arbejde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *